Celkový počet zobrazení stránky

streda 9. novembra 2016

Start / Stop Systém




„Start/Stop“ je dnes súčasťou prakticky každého nového auta a dostáva sa aj do množstva starších modelov s inováciami nových modelových rokov. Cieľom tohto systému je zníženie spotreby paliva.
Treba však mať na pamäti, že spomínaný systém neprináša úsporu všetkým. Napriek tomu, že v tabuľkách spôsobí plošné zníženie kombinovanej spotreby, odraz pre Vašu jazdnú realitu môže byť aj menší než nulový. Na ceste z Dúbravky do centra Bratislavy sa Vám v rannej špičke úspora prejaví viditeľne, avšak na ceste z Bratislavy do Senca neprinesie vôbec nič. Pokiaľ teda na D1 nenarazíte na niektorú zo stojacích kolón. Dôvodom je fakt, že každý z nás má iný štýl jazdy a v niektorých prípadoch sa Vám môže spotreba dokonca výrazne zvýšiť. Takisto jeho činnosť môže mať (a veľmi pravdepodobne aj mať bude) neblahý účinok na životnosť akumulátora, alternátora, štartéra  a dokonca aj samotného motora. Ten 100 štartov denne namiesto dvoch nemusí oceniť.
Môžem v tomto prípade teda systém vypnúť? Áno, systém možno vypnúť, ale len jednorázovo (POZOR NOVINKA!!! na niektoré modely sme vyvinuli systém, ktorým sa dá deaktivovať a následne znovu aktivovať). Musíte tak však učiniť na začiatku každej jazdy a platí to pre všetky typy vozidiel bez rozdielu.
Pýtate sa, ak teda vypneme systém pred každou jazdou, prečo by sme ho mali mať ako súčasť vybavenia? Podobné prvky sa v autách neobjavujú zadarmo, všetko niekto musí zaplatiť a ten niekto som len ja ako zákazník. To je síce pravda, ale veci typu povinné ABS, brzdy, povinné ESP alebo systém „Start/Stop“ sú prvky, ktorých vývoj stál nemalé peniaze. Práve preto treba počítať s tým, že ich inštalácia je spojená s dodatočnými vyššími nákladmi.
Ako to funguje po deaktivácii? Motor nebude po zastavení vozidla automaticky vypnutý a následne po opätovnom rozbehnutí naštartovaný. Táto úprava má za následok znižovanie opotrebovávania štartéra s autobatériou a dostatočné dochladzovanie motora. Napriek tomu je možné túto kedykoľvek aktivovať do pôvodného stavu.

Naše služby spočívajú v tom, že robíme úplne profesionálnu softwarovú úpravu, ktorá umožňuje  kedykoľvek vrátiť zmeny späť do pôvodného stavu. Na rozdiel  od ostatným, ktorí túto službu vykonávajú len prekódovaním jednotiek ,tzn. až po reštarte je daná funkcia opäť aktívna. Ďalšou výhodou je aj plne funkčné tlačidlo na manuálnu deaktiváciu. Po zastavení vozidla sa Vám len zobrazí preškrtnutá kontrolka systému „Start/Stop“ a po rozbehnutí zhasne. V autorizovanom servise túto úpravu nepoznajú.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára